Recensies

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Nicole. Ze heeft goed naar me geluisterd en de behandelingen gekozen die bij mij passen. Erg prettig.

Nicole neemt alle tijd en weet precies aan te geven waar de problemen vandaan komen. Hoe fijn was het om een buitenwandeling te maken. De ervaring is dat je helemaal tot jezelf komt. Ik weet nu beter hoe ik met mijn problemen moet omgaan. Daardoor kan ik goed functioneren in mijn bedrijf. Meer gaan leven vanuit mijn hart en niet vanuit mijn hoofd.

10-06-2018

Anoniem

Anoniem

Het was een fijn begeleidingstraject. Ik heb veel duidelijkheid ontvangen. Het was even een reminder op het verleden en het heden.

Het zorgt ervoor dat ik stil mag en kan staan bij veel dingen. Ik ben zeer tevreden over de aanpak van Nicole.

09-11-2018

Anoniem

Anoniem

Nicole is bij ons als gastspreekster geweest op een bijeenkomst voor mantelzorgers van dementerenden.

Het thema dat besproken is; van partner, kind of ouder tot mantelzorg: de veranderde rol.

We hebben Nicole ervaren als een professioneel persoon met veel ervaring en levenswijsheid, ook breed georiënteerd!

Het gesprek was interactief en werd als zeer prettig ervaren.

20-12-2018

Ingrid Göppel, Nedermazehof, Land van Horne (Weert)

Ingrid Göppel, Land van Horne

“We hebben als oncologieverpleegkundigen Nicole uitgenodigd om het een en ander te komen toelichten en vertellen omtrent veel voorkomende problemen en casussen binnen onze afdeling oncologie.

We hadden een aantal onderwerpen aangedragen waar ze een mooie presentatie over had voorbereid. Dit gaf al veel verduidelijking. Tijdens de presentatie konden er eigen onderwerpen aan toegevoegd worden en kwamen persoonlijke ervaringen aan bod.

Dit zorgde voor een herkenbare en interactieve discussie welke ze goede banen leidde en hierbij ook zo nodig wat theoretische kennis aan kon toevoegen. Overall werd het hierdoor een zeer prettige, persoonlijke en duidelijke presentatie waar we allemaal veel aan hebben gehad.

Met andere woorden zeer leerzaam en aan te raden om van haar expertise gebruik te maken voor een presentatie omtrent onderwerpen van verlies-, rouw- en stervensbegeleiding.”

20-12-2018

Jeroen Stollman, afd. A3 oncologie, Laurentius Ziekenhuis Roermond

Jeroen Stollman, Laurentius Ziekenhuis (afd. A3, Oncologie)

In juni heeft er een informatieavond plaatsgevonden voor de mantelzorger van onze cliënten van de afdeling Longstay Somatiek in Zorgcentrum Martinus. Nicole gaf informatie over rouwverwerking en verliesbegeleiding. De mantelzorg herkende dit en waardeerde het dat er aandacht aan besteed werd. Nicole zorgde voor een vertrouwde, open sfeer, waardoor de mantelzorg zich veilig voelde en hun gevoelens bespraken en durfde te tonen. Dat maakte deze avond erg waardevol en zeker voor herhaling vatbaar.

12-06-2019

Natascha Laarhoven, Welzijnscoach, Stichting Land van Horne, Zorgcentrum Martinus

Natascha Laarhoven, Land van Horne

Kortom geholpen!

Nicole kwam ik toevallig tegen op een avond waar gesproken werd over hoe je je kinderen kunt bijstaan in momenten van verlies. Al na een paar momenten zat ik zelf diep in tranen en was het me duidelijk dat ik hulp nodig had.

Nicole heeft mijn probleem goed in kaart gebracht en concreet gemaakt. Ze wist meteen waar het aan lag. Heel professioneel en gestructureerd ging ze te werk. Duidelijke aanpak gebaseerd op jaren ervaring en psychologische methodes, dat is wat mij opviel tijdens de behandelingen. Bij Nicole ben je in goede handen. Geen zweverig type maar een heel goede professional die je helpt op gebied van omgaan met momenten van verlies. Ik merkte na een paar sessies het verschil in mijn dagelijkse leven. Je moet ervoor willen openstaan want het is niet altijd prettig en het is soms zeer confronterend, maar het helpt enorm!

Mocht iemand van mijn naasten ooit hulp nodig hebben op dit vlak, dan verwijs ik ze met een gerust hart naar Nicole.

01-07-2019

Veronika

Veronika

Donderdag 26 september 2019 was Nicole aanwezig tijdens de maandelijkse pleegouder netwerkavond (laatste donderdag van de maand) in het Fatimahuis te Weert om te vertellen over verliesbegeleiding bij pleegkinderen. Gaandeweg de avond werd een en ander steeds duidelijker; verliesbegeleiding omvat veel meer dan waar het doorgaans mee wordt geassocieerd, namelijk de dood. Wat te denken bijvoorbeeld van (groot)ouders die plotseling door omstandigheden uit beeld verdwijnen of het plotseling moeten verhuizen naar een andere woonplaats. Gezien de praktische ervaring van Nicole bleven vragen niet onbeantwoord. Een heel leerzame avond voor de aanwezigen met praktische tips hoe om te gaan met bepaalde situaties. Nicole bedankt!

01-10-2019

Peter Niessen – Pleegouderraad Rubicon Jeugdzorg

Peter Niessen, Pleegouderraad Rubicon Jeugdzorg

Ik heb het begeleidingstraject als zeer prettig ervaren! Ik kwam met veel verdriet en dat kon ik ook uiten. Voelde erg vertrouwd! Ik ben uiterst tevreden over de aanpak van Nicole. Ze is deskundig, vriendelijk, rustig, ze geeft vertrouwen. De manier van therapie vond ik ook heel fijn; praten, ‘dingen’ visueel maken, mindfulness. Het heeft me zeker soort van sterker gemaakt. Ik kan het begeleidingstraject met een 10 beoordelen!

21-10-2019

Marion

 

Marion

Ik ben bij Nicole in begeleiding gegaan na het verlies van mijn moeder. Ik heb de begeleiding als zéér prettig ervaren, om mijn hart eens te kunnen luchten en ik heb er veel van geleerd, zodat ik er nu beter mee kan omgaan. Het betekent veel voor mij. Na de gesprekken heb ik het gevoel gekregen dat ik veel meer van het leven kan genieten. De gesprekken hebben mij écht goed gedaan en ik ben super tevreden over de aanpak van Nicole als rouwbegeleider. Ze heeft me hele goede tips gegeven en heel goed naar me geluisterd.

Ik zou Nicole bij iedereen aan kunnen raden!

11-11-2019

Anoniem

Anoniem

Ik begon de begeleiding bij Nicole met een intens verdriet vanwege het gemis van mijn grote liefde. Ik heb mij letterlijk kunnen ‘ontladen’. Er is veel last van mij afgevallen. Het was in een vertrouwde omgeving en begeleid door een echte ‘vertrouwenspersoon’, die mij respecteerde in het hoe en de intensiteit van de gesprekken. Er was geen schaamte en ik heb mij helemaal open kunnen stellen. Het geleerde geeft mij meer energie dan dat het energie neemt.

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Nicole. Ik prijs mij gelukkig deze mogelijkheid te hebben ontdekt en ‘genoten’. Een zeer waardevolle dimensie voor mijn verdere leven. De liefde voor mijn man neem ik mee in mijn hart en zal deel blijven van mijn volgende levensfase, zonder dat dit zo pijn hoeft te doen. Maar ik mag ook verdriet toelaten wanneer dit boven komt drijven. Ik kan altijd terugvallen op wat de begeleiding mij gegeven heeft. Dankzij de persoonlijke benadering. Alleen zou ik dit niet hebben kunnen doen.

Nicole: “Dank! Dank! Dank!”

05-02-2020

Anoniem

Anoniem

Nicole, je bent een kanjer. Je hebt mij goed op weg geholpen.

Je hebt geduld en doet je werk met passie en liefde. Ik voelde mij welkom. Bedankt voor je lieve woorden en steun.

08-12-2020

Anoniem

Anoniem

Toen ik bij Nicole kwam, had ik een totaal ander beeld van wat ik kon verwachten. Nicole is een hulpverlener met een grote deskundigheid, scala aan tools en je merkt dat ze enorm veel ervaring in haar rugzak heeft. Met haar rustige en deskundige aanpak, weet ze meteen de vinger op de zere plek te leggen. Maar anderzijds kan ze enorm goed meebewegen in het proces dat je doorloopt, met alles wat daarbij hoort. Altijd met heel veel respect en inlevingsvermogen. Jezelf kwetsbaar op durven stellen is denk ik voor iedereen eng, maar bij Nicole ben je aan het juiste adres en ik zou haar dan ook bij iedereen willen aanbevelen. Ze heeft een perfecte balans tussen empathisch vermogen, maar ook haar professionaliteit. Een goed traject kunnen doorlopen, hangt en staat met de juiste hulpverlener. En dat is Nicole!

29-04-2021

Angelique

Angelique

Soms denk je; ach ik klaar het wel bij tegenvallers die met veel emoties gepaard gaan… maar toch… wat gaan die opgekropte emoties met je doen? Je kunt je kranig houden of stoer en het ebt wel weer weg… was ook een gedachte van mij. Toch dacht ik eraan, misschien moet ik wel wat doen met verliesbegeleiding… maar wat doet verliesbegeleiding eigenlijk voor mij? Ik ging het aan en maakte een eerste afspraak. Bij binnenkomst was er een stille en vredige ruimte, waar al snel een vriendelijk welkom en een thee tevoorschijn kwam. Voordat ik het wist begon ik te praten. Alle verdriet vloeide uit mijn mond en er kwamen woorden naar mij toe dat het er allemaal mocht zijn. Ik heb leren kijken naar dat verdriet en naar mijn dierbare omgeving, maar vooral gezin. Nieuwe innerlijke kracht en ruimte kwamen in mij vrij in deze gesprekken en dat geeft perspectief om verder te gaan. Ik liep weer de deur uit met het gevoel, dat het goede alweer onderweg is in mij.

27-12-2021

Anoniem

Anoniem