Begeleiding Bij Verlies

“Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt.”

Begeleiding bij verlies

Verlieservaringen maken deel uit van ons leven en laten ons groeien als mens. Rouw is geen ziekte of stoornis die opgelost moet worden. Het is een gezond proces van meebewegen en jezelf aanpassen aan een veranderde situatie. Een zoektocht naar betekenis en verbinding die je uiteindelijk sterker maakt.

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen en in staat om zelf problemen op te lossen. Dát is het vertrekpunt bij de begeleiding. Het gaat om de bewustwording van jóuw verdriet. Je kunt leren op een andere manier naar het verlies te kijken. Hierdoor kun je de kwaliteit van leven op verschillende terreinen aanzienlijk verbeteren. Daar ligt de kracht.

Veiligheid en vertrouwen staan centraal in mijn persoonsgerichte begeleiding. Samen werken we aan een proces waarin de emotionele lading van jouw verliesherinnering zal verminderen. Zo ontstaat er weer ruimte en houvast in je dagelijkse leven. Ik kijk naar wat bij jou past, hoe ik jóu kan helpen om de heftige gevoelens die rouw met zich meebrengt te normaliseren. Zodat jij zelf de regie weer kunt nemen over je leven.