Begeleiding Van Groepen

“Met jou in mijn hart ben ik niet alleen”

Begeleiding van groepen (lotgenotencontact)

Verlieservaringen maken deel uit van ons leven en laten ons groeien als mens. Rouw is geen ziekte of stoornis die opgelost moet worden. Het is een gezond proces van meebewegen en jezelf aanpassen aan een veranderde situatie. Een zoektocht naar betekenis en verbinding die je uiteindelijk sterker maakt.

Hoewel iedereen op zijn eigen manier rouwt, kan het fijn zijn om gevoelens of gedachten te delen met andere mensen die ook een verlies hebben of hebben gehad. Elkaar ontmoeten in een groep en samen praten over thema’s waar je mee worstelt, of die je bezig houden in het dagelijks leven kan zorgen voor (h)erkenning. Je bent niet alleen. Een half woord is vaak al genoeg om elkaar te begrijpen en om steun te vinden bij elkaar. Juist als je ervaart dat de omgeving wel zijn best doet om er voor je te zijn, maar dat jij je toch eenzaam of onbegrepen voelt. Of misschien vind je het moeilijk  om hulp of steun te vragen in je eigen omgeving.

In gesprek gaan met gelijkgestemden kan zorgen voor verbinding en erbij horen. De vele mogelijkheden van omgaan met verlies worden uitgebreid. Het vergroot je veerkracht en weerbaarheid. Je zult je sterker voelen om het verlies in je leven met kracht te kunnen dragen.

Als het je aanspreekt om andere mensen te ontmoeten en samen in gesprek te gaan, dan ben je van harte welkom in de ontmoetingsgroep. Aanmelden kan via het contactformulier, een mail of telefonisch. Vervolgens maken we een afspraak voor een gesprek. Ik luister graag naar je verhaal en wat jij nodig hebt. Afhankelijk van de aanmeldingen kunnen we starten met een ontmoetingsgroep, die ik samen met een collega begeleid. Het is wenselijk dat er minimaal 3 personen kunnen deelnemen en maximaal 8. De contactmomenten zullen tweewekelijks plaatsvinden, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Er zullen 6 bijeenkomsten zijn. De kosten zijn 12,50 euro per keer.

Themagroepen:

Verlies van een partner (tot 60 jaar)
Verlies van een partner (ouder dan 60 jaar)
Verlies van een kind
Verlies van een ouder
Verlies van een broer/zus
Ouder(s) die een volwassen kind hebben verloren
Verlies van gezondheid; (Chronisch) ziek zijn
Een kind met een ziekte of beperking
Echtscheiding